Theaterspektakel verovert Assen

In de maand april was het een groot spektakel in Assen. Studio tape verzorgde namens de Vonk van Assen vier workshops. De locaties waren Sporthal Kloosterveste in samenwerking met Wijkcentrum Kloosterveen en OBS Kloosterveen. Daarnaast werd wijkcentrum de Dissel omgetoverd tot een filmstudio. Ook vrije school De Es, met de kinderen van groep 4 hebben hard gewerkt aan een spektakel. Als laatste in de rij heeft BSO Koala ook mogen proeven van deze enerverende workshop.

Verhalen van Annie M.G Schimdt zijn als leidraad gebruikt. Voor de oudere kinderen hebben we het fantasierijke verhaal ‘ Moeder Watja, Dochter Datja en de Boswezens’ gebruikt voor de workshops. Het gedicht ‘ De 3 augurken’ hebben we ingezet bij de jongere kinderen.

Gedurende deze workshops hebben we met de kinderen hard gewerkt aan een mini omgeving voor beide verhalen. De kinderen waren verantwoordelijk voor alle facetten van het vak theater. Dit werd als zeer positief ervaren door de kinderen. 4 Lessen werden intensief gebruikt, van knutselen in de maquette, omgaan met licht, geluid en film tot repeteren om vervolgens de laatste les spetterend af te sluiten met een prachtige voorstelling inclusief enthousiast publiek!